Tina Raabirck

Tina Steen Raabirck.

 

Oprindeligt startede jeg med at male, da jeg ville have nye billeder til min stue. Jeg var rundt og kikke mange forskellige steder, men de havde ikke lige det, som jeg søgte hverken i motiv eller farve. Jeg besluttede mig derfor for, at jeg selv ville prøve at male, og det var meget sjovere end jeg egentlig havde regnet med, jeg blev grebet af det, og i dag har jeg malet i ca. 8 år og kan ikke undvære det.

 

Nogen gange har jeg et motiv i tankerne inden jeg starter og resultatet ender da også for det meste ud som jeg forventede, men andre gange bliver motivet noget helt andet end det jeg egentlig startede på. Det fascinerer mig, at der lige pludselig kan opstå et motiv i billedet, som slet ikke var planlagt. Jeg kan også godt lide bare at blande forskellige farver direkte på lærredet og så se hvad det ender ud med.

 

I mine billeder bruger jeg forskellige materialer, jeg bruger ofte akryl maling, sand, spartelmasse, forskellige former for papir, glasmosaik m.m., mulighederne er mange og forskellige. Billedet må gerne fremstå lidt råt i udseendet så man tydeligt kan se malingen eller andre materialer træde frem i billedet, det sætter et særpræg på billedet som jeg rigtigt godt kan lide. 

Jeg beskæftiger mig meget med en form for Ikoner, Hulemalerier eller Hieroglyffer og sjove figurer som lige falder mig ind. Jeg maler ikke på bestilling, da det skal være sjovt at male, det er ikke en forretning eller en fabrik jeg driver, jeg maler fordi jeg kan lide det. Jeg maler kun det jeg har lyst til at lave, både i antal og motiv, at male skal ikke være en belastning, nærmere en form for afslapning og meditation. Derfor skiller nogle af mine billeder sig også meget ud frem for andre, da jeg ikke lægger mig fast på nogen stil. Jeg bruger tit Danmarks- og Verdens Historien som baggrund for mine malerier, med symboler og figurer, hvorpå jeg selv sætter mit personlige præg, det fascinerer mig og det præger derfor mit arbejde mere og mere.

Mine malerier er ægte malerier og ikke lærredstryk, sprøjtemalet eller fabriksfremstillet og dermed masseproduceret kunst som mange af de billeder som man kan købe i dag er. Der er brugt pensel og spartel, derfor er der aldrig nogle af mine billeder som bliver fuldstændig ens, det kan simpelthen ikke lade sig gøre, så det enkelte billede vil altid være unikt. Enkelte motiver er brugt flere gange, det drejer sig bl.a. om sjove figurer, samt billeder med figurer fra Danmarkshistorien, men baggrund o.l. vil altid være forskellig fra billede til billede, da de er håndmalede.

Jeg har nu også kastet mig over glaskunsten og det er spændende at kombinere maleriet med glasset i mine billeder - samt at lave div. smykker og små kunstværker/figurer.

 

Mit strik:

 

Da jeg har strikket siden jeg var 7år, var det kun naturligt at mit strik også skulle finde vej her til siden på et tidspunkt. Jeg lærte at strikke af min mormor som også strikkede meget, og lige siden har strikketøjet ikke forladt min side. Jeg elsker at lave sjove motiver på mine billeder og nu har jeg også lyst til at overføre det til mit strik, og det nyder jeg meget at sidde og lege med. Jeg tænker hele tiden på motiver og ser motiver overalt hvor jeg går, det drejer sig så "bare" om at nedfælde det til en opskrift. Jeg går længe og vender og drejer eventuelle motiver/opskrifter i mit hoved inden jeg beslutter mig for at - sådan skal det være - og så begynder processen med at få det passet til, så det kan bruges til en opskrift. Når jeg så sidder med strikken, så er det ikke altid det helt bliver som jeg forestillede mig, da alt ikke kan lade sig gøre da jeg nu strikker på en strikkemaskine og der er mange begrænsninger, men det er en rigtig spændende process, og jeg glæder mig hver gang til at se det færdige resultat.

Har du spørgsmål eller kommentarer er du naturligvis velkommen til at kontakte mig via mail, og jeg vil prøve at besvare dem på bedste måde.

 

Min hjemmeside er kun til inspiration for andre og for at vise familie og venner hvad jeg går og sysler med i min fritid, og for at jeg har et sted hvor jeg kan gemme billeder af de ting som jeg går og hygger mig med.

Så mine ting er ikke til salg - beklager - det gider jeg ikke bøvle med:-).

 

Men jeg håber alligevel, du synes det er spændende og interessant at surfe på min hjemmeside, og måske får du også lyst til at prøve kræfter med at male, strikke eller at lave andre ting til dit hjem eller dine venner. Jeg håber mine sider kan give dig lidt inspiration.

 

God fornøjelse. :-)

 

Tina Steen Raabirck